Is zilver een goede investering op lange termijn?
Is zilver een goede investering op lange termijn?

Is zilver een goede investering op lange termijn?

Als investeerder heb je talloze mogelijkheden. Natuurlijk is de meest voor de handliggende investeringsmogelijkheid het kopen van aandelen en obligaties op de beurs. Veel mensen doen dit zelf via allerlei apps, of besteden het uit aan bijvoorbeeld Robeco. Pak je het een beetje slim aan dan kun je een prima rendement behalen.

Andere investeringsmogelijkheden zijn bijvoorbeeld het kopen van waardevol antiek of ´collectors´ items. Denk hier bijvoorbeeld aan zoiets als een Gibson Les Paul gitaar uit het jaar 1959. Waar deze destijds omgerekend zo´n 2000 euro kosten, gaan ze vandaag de dag voor meerdere honderdduizenden euro´s over de toonbank. Beperkt aanbod en grote vraag laat nu eenmaal de prijzen stijgen.

Zo gaat het ook met edelstenen en metalen zoals goud of zilver. Goud of zilver kopen kan dus ook een goede investeringmogelijkheid zijn. Hier leggen we uit waarom zilver een goed investeringsmiddel kan zijn.

Waarom zilver kopen?

Zilver wordt al vele duizenden jaren verhandeld. Omdat de markt rondom om zilver al zo lang bestaat is hij erg stabiel geworden. Het is dan ook een erg betrouwbaar middel om in te investeren.

Dit komt mede ook omdat de prijs van zilver nog steeds stijgt. Dit komt omdat er maar een beperkte zilver voorraad is , maar het materiaal nog steeds veel gebruikt wordt. Zilver wordt namelijk niet alleen gebruikt voor het maken van serviezen of sieraden, maar wordt ook veel gebruikt in de productie van chips, telefoons en andere elektronische apparaten omdat zilver een goede geleider is.

Door de stijgende prijzen en stabiele markt is zilver dus een goede belegging. Dit geldt vooral op de lange termijn, omdat hoe langer je zilver bezit, hoe hoger je rendement zal worden.

Waar te kopen?

Natuurlijk kun je zelf investeren in zilver door gewoon zilver te kopen zoals servies en sieraden. Een betere en veiligere optie is daarentegen om zilver te kopen bij Doijer & Kalff. HIer kun je erg gemakkelijk, snel en met 0% btw. zilver kopen. Op deze manier haal je je optimale rendement.