De mountainbike verzekering mag niet ontbreken
De mountainbike verzekering mag niet ontbreken

De mountainbike verzekering mag niet ontbreken

Je hebt geïnvesteerd in een mooie mountainbike. Het is heerlijk om ruw terrein te verkennen, actief bezig te zijn en jezelf uit te dagen. Het is wel een risicovolle sport terwijl een mountainbike een pittige investering is. Ondanks dat het iedere euro waard is, wil je niet voor vervelende verrassingen komen te staan. Des te belangrijker is het om je mountainbike te verzekeren. In onze blog vertellen we meer over de mountainbike en waarom een mountainbike verzekering niet mag ontbreken.

Wat is een mountainbike?

Een mountainbike betekent vrij vertaald bergfiets. Dat klinkt toch minder stoer en het dekt ook de lading niet. Het klopt dat mountainbikes worden gebruikt om door bergen te fietsen, maar met een mountainbike kun je ruw terrein verkennen. Zand, steen, water en andere uitdagingen in gebieden zonder onverharde wegen zijn bij uitstek de locaties waar de mountainbike uitstekend tot zijn recht komt. De mountainbikesport wordt alsmaar populairder en veel sporters kiezen er dan ook voor om een mountainbike aan te schaffen. Het is verstandig om daarbij gelijk een mountainbike verzekering aan te schaffen.

Dat is pech, mountainbike weg!

Niemand vraagt erom dat zijn splinternieuwe mountainbike gestolen wordt, maar een mountainbike is een hot item en populair onder zowel de sporters als fietsendieven. Je moet er toch niet aan denken dat jouw fiets ook ongevraagd wordt meegenomen en wordt verhandeld. Met een mountainbike verzekering kun je bij jezelf een beetje zorgen wegnemen, want je bent dan verzekerd en dan hoef je niet opnieuw een peperdure investering te doen om weer lekker te gaan sporten. Natuurlijk is het nog steeds niet leuk dat je mountainbike gestolen is, maar met een verzekering krijg je het volledige aankoopbedrag of een deel van de waarde van de mountainbike uitgekeerd. 

Fietsaccessoires zijn eveneens verzekerd met een mountainbike verzekering

Ook je fietsaccessoires kun je laten verzekeren en dat geeft ook meer rust. Dit zijn eveneens prijzige onderdelen die je niet graag wilt vervangen. Met een verzekering krijg je het volledige aankoopbedrag of een deel van de dagwaarde van de accessoires uitgekeerd als deze worden gestolen. Dat geeft toch iets meer zekerheid en je komt ook niet voor onvoorziene onkosten te staan. Vooral mountainbikers gebruiken veelal luxueuze accessoires, zoals een uitgebreide fietscomputer en een fietsnavigatiesysteem.

Mountainbike verzekering tegen schade en vandalisme

Een ongeluk zit een in een klein hoekje en het is heel vervelend als er schade aan je mountainbike is wanneer je bent gevallen of bent aangereden. Nu komt je eigen gezondheid natuurlijk op de eerste plek, maar onvoorziene kosten door reparaties zijn ook niet leuk. Daarom is het slim om een mountainbike verzekering af te sluiten, want dan kun je relatief goedkoop de schades aan je mountainbike laten repareren.

Daarnaast zijn mooie mountainbikes vaak het doelwit van vandalen. Die er een sport van maken om een geparkeerde fiets toe te takelen. Dit zijn vervelende situaties die je het liefst wilt voorkomen. Maar je kunt moeilijk de fiets 24 uur per dag en 7 dagen in de week in de gaten houden. Met een mountainbike verzekering ben je in ieder geval verzekerd tegen vandalisme. Mocht er een reparatie nodig zijn of moeten er onderdelen vervangen worden, dan kun je dit relatief goedkoop laten doen.

Met een mountainbike verzekering kom je altijd thuis

Een mountainbike is een prachtig product en je kunt er ook grotere afstand mee afleggen dan met een normale fiets. Het risico is natuurlijk dat de fiets onderweg kapotgaat en dat je ergens vast komt te staan. Met de mountainbike verzekering kom je altijd thuis! Met of zonder fiets. Je wordt opgehaald en thuisgebracht terwijl de fiets ook wordt meegenomen. Je kunt deze bij een erkende fietsenmaker laten afleveren als je dat wenst.