Wat moet je weten over Bitvavo?
Wat moet je weten over Bitvavo?

Wat moet je weten over Bitvavo?

Het kan zijn dat Bitvavo je niet meteen iets zegt. Dat zou ook logisch zijn als je niet bekend bent met cryptomunten. De laatste jaren zijn cryptomunten, en dan voornamelijk Bitcoins, heel populair geworden. In sommige buitenlandse winkels of webshops worden cryptomunten al aanvaard als betaalmiddel. In dit artikel wordt er meer uitleg gegeven over Bitvavo.

Wat is Bitvavo?

Om het eenvoudig uit te leggen, is Bitvavo een platform waar je crypto op kan kopen en verkopen aan andere handelaars. Dit wordt ook wel een exchange genoemd. Ondanks dat Bitvavo nog maar sinds 2017 bestaat, is het toch al de populairste exchange geworden van Nederland. Dit zorgt ervoor dat de Bitvavo reviews alleen maar positief zijn.

Wat zijn cryptomunten?

Cryptomunten worden ook wel eens omschreven als virtuele of digitale munten. Deze munten worden online beveiligd doordat ze versleuteld zijn. Je hebt een bepaalde code nodig om toegang te verkrijgen. Cryptomunten zijn nog steeds omstreden. Je hebt voorstanders en tegenstanders, maar vandaag de dag is het nog niet algemeen aanvaard als een geldig betaalmiddel. In Nederland wordt het eerder beschouwd als een ruilmiddel.

Crypto apps

Je hebt verschillende crypto apps waar je een overzicht van je cryptomunten kan bijhouden. Wat de beste crypto app is, hangt natuurlijk ook af van wat jij juist zoekt in een app. Een van de bekendste apps is zonder twijfel eToro. Het heeft meer dan vijftien miljoen gebruikers wereldwijd. Een voordeel van deze app is dat je naast crypto er ook mee kan beleggen in traditionele producten zoals aandelen of grondstoffen. In Nederland is, zoals hierboven al vermeld, Bitvavo de bekendste en meest gebruikte crypto app.