Hoe kan debiteurenbeheer ervoor zorgen dat jij je geld sneller krijgt?
Hoe kan debiteurenbeheer ervoor zorgen dat jij je geld sneller krijgt?

Hoe kan debiteurenbeheer ervoor zorgen dat jij je geld sneller krijgt?

Als ondernemer heb je inkomsten en uitgaven. Er moet een gezonde balans tussen beide zitten. Deze balans heet cashflow. Om geen disbalans te krijgen is debiteurenbeheer belangrijk. Dit zorgt er namelijk voor dat jouw facturen sneller betaald worden en jij dus ook de facturen die jij moet betalen tijdig kunt voldoen. Wanneer jouw klanten jou te laat betalen, dan wil je niet in de problemen komen. Professioneel debiteurenbeheer voorkomt deze problemen en zorgt voor een snelle betaling van verlopen facturen. In dit artikel lees je van alles over het beheer. Met deze kennis kun jij als ondernemer sneller je geld gaan krijgen. 

Voorwaarden, betaaltermijn en automatiseren

Het begint allemaal met de basis, en dat zijn de voorwaarden. Wat spreek je af met jouw klant? Een betaaltermijn van 7 dagen, 14 dagen, een maand of zelfs langer? En hoe snel na het verlopen van de factuur stuur je de herinnering? Eens praten met een debiteurenbeheerder kan jouw administratie al enorm helpen. Want vaak is de juiste betaaltermijn stellen en bijvoorbeeld betaling via iDeal mogelijk maken, al een methode om sneller je geld te hebben. Wist je dat debiteurenbeheer voor zowel kleine als grote bedrijven mogelijk is? Ieder bedrijf heeft baat bij snelle betalingen en geautomatiseerde processen.

Debiteurenbeheer vanaf tientallen facturen

Als startende ondernemer denk je misschien dat het beheer iets voor de grote bedrijven is, maar het tegendeel is waar. Debiteurenbeheer helpt juist ook kleine bedrijven om een gezonde cashflow te krijgen en zorgeloos te kunnen ondernemen. De prijzen voor het beheer zijn afhankelijk van het aantal facturen dat je maakt. Voor kleine ondernemers zijn de prijzen lager dan voor grote bedrijven. Wanneer je gebruik maakt van het beheer, dan krijg je de software vaak gratis. Welk pakket je ook afneemt. Hierdoor bespaar je direct op software kosten. Bovendien heb je een vraagbaak voor al jouw vragen over debiteuren en cashflow. Dit soort advies is voor ondernemers goud waard en kan, voor een vast bedrag per maand, verkregen worden. Kortom, debiteurenbeheer ontzorgt en biedt je kennis.

Hoe gaat debiteurenbeheer in zijn werk?

Debiteurenbeheer is simpel. Jij doet het minimale wat jij alleen kan doen, de software is gemaakt om alle processen te stroomlijnen en de medewerkers voor het beheer doen de rest. Dit klinkt niet alleen als een ideale oplossing, maar is dit ook! Want jij voert je factuur in, dit doe je in de software van de debiteurenbeheerder. Deze software kan gekoppeld worden met bijvoorbeeld een boekhoudpakket. Wanneer de factuur betaald wordt, gaat dit allemaal automatisch. Wanneer de factuur niet betaald wordt, stuurt de software de herinnering. Wordt hier geen gehoor aangegeven? Dan zal de debiteurenbeheerder achter het geld aangaan. Door middel van aanmaningen of incasso zorgen ze dat vrijwel iedere factuur toch nog betaald gaat worden.

Debiteurenbeheerder kiezen

Het kiezen van de debiteurenbeheerder die past bij jouw bedrijf is persoonlijk. Je kijkt naar de aanpak, de vriendelijkheid van de medewerkers en de software waarover ze beschikken. Voelt het goed? Dan kun je vaak een demo of kennismaking aanvragen om een goed beeld bij de dienstverlening te krijgen. Vaak bevalt de kennismaking zo goed, dat je direct zult willen professionaliseren door middel van jouw debiteurenbeheer uitbesteden.