Geld verdienen met Goud
Geld verdienen met Goud

Geld verdienen met Goud

Wanneer de economische tijden moeilijk worden of de aandelenmarkt er zenuwachtig uitziet, wenden beleggers zich vaak tot goud als een veilige haven. Nu de inflatie stijgt en de aandelenmarkt rond de hoogste niveaus ooit schommelt, zijn sommige beleggers op zoek naar een veilig activum met een bewezen staat van dienst op het gebied van winsten, en dat is goud.

Spaarders en beleggers houden om vele redenen van goud en het heeft eigenschappen die de grondstof tot een goed tegenwicht maken voor traditionele effecten zoals aandelen en obligaties. Ze zien goud als een waardeopslag, ook al is het een actief dat geen cashflow oplevert. Sommigen zien goud als een afdekking tegen inflatie, omdat ze zich zorgen maken dat de acties van de Fed om de economie te stimuleren – zoals rentetarieven die bijna nul zijn – en overheidsuitgaven de inflatie kunnen doen stijgen.

3 manieren om goud te kopen en verkopen
Hier zijn 3 verschillende manieren om goud te bezitten en een blik op enkele van de risico’s die met elk ervan gepaard gaan.

Goud


Een van de emotioneel meer bevredigende manieren om goud te bezitten, is door het in staven of in munten te kopen. U zult de voldoening hebben ernaar te kijken en het aan te raken, maar eigendom heeft ook ernstige nadelen als u meer dan slechts een klein beetje bezit. Een van de grootste nadelen is waarschijnlijk de noodzaak om het fysieke goud veilig te stellen en te verzekeren.

Goud-futures


Goudfutures zijn een goede manier om te speculeren over de prijs van goud dat stijgt (of daalt), en je zou zelfs fysieke levering van goud kunnen aannemen, als je dat zou willen, hoewel dat niet is wat speculanten motiveert.

Het grootste voordeel van het gebruik van futures om in goud te beleggen, is de enorme hoeveelheid hefboomwerking die u kunt gebruiken. Met andere woorden, u kunt voor relatief weinig geld veel goudfutures bezitten. Als goudfutures in de richting gaan die u denkt, kunt u heel snel veel geld verdienen.

ETF’s die goud bezitten


Als u niet het gedoe van het bezitten van fysiek goud wilt, dan is een geweldig alternatief om een ​​ETF te kopen die de grondstof volgt. Drie van de grootste ETF’s zijn SPDR Gold Shares (GLD), iShares Gold Trust (IAU) en Aberdeen Standard Physical Gold Shares ETF (SGOL). Het doel van ETF’s zoals deze is om de prestaties van goud te evenaren minus de jaarlijkse kostenratio. De kostenratio’s op de bovenstaande fondsen zijn vanaf juli 2021 respectievelijk slechts 0,4 procent, 0,25 procent en 0,17 procent.